Terug

Volg Hart van Nederland

Bezoekers Efteling zitten bijna uur vast in achtbaan Python door storing

Bezoekers Efteling zitten bijna uur vast in achtbaan Python door storing

112

25 dec 2023, 19:55

In attractiepark De Efteling is maandagavond een storing geweest bij de achtbaan Python, dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark na berichtgeving van het Brabants Dagblad. Inzittenden moesten uit de wagens worden gehaald door hulpverleners. Niemand raakte gewond.

De technische storing vond rond 18.00 uur plaats. Dat gebeurde nadat de achtbaantrein was vertrokken, vlak voor de eerste helling kwam het voertuig tot stilstand, aldus de woordvoerder. Het is niet bekend hoeveel mensen op dat moment in het voertuig zaten.

Begin van het jaar ging het ook mis bij de achtbaan. Door een stroomstoring ontstonden er bij verschillende attracties problemen, waaronder ook bij de Python:

ZIEN: Efteling-bezoekers worden uit Python gehaald tijdens stroomstoring
0:38
ZIEN: Efteling-bezoekers worden uit Python gehaald tijdens stroomstoring

Uit de attractie halen

Volgens de krant duurde het bijna een uur voordat alle inzittenden uit de attractie werden gehaald. De inzittenden moesten met een ladder uit de karretjes gehaald worden.

De storing wordt door De Efteling onderzocht. De attractie blijft de rest van de avond gesloten. Een woordvoerder van het pretpark laat aan Hart van Nederland weten dat de storing inmiddels verholpen is. Morgen is de achtbaan weer toegankelijk voor bezoekers.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: FPMB Erik Haverhals

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.