Terug

Volg Hart van Nederland

Belager Klaassen vrijgelaten, krijgt gebiedsverbod alle stadions

Belager Klaassen vrijgelaten, krijgt gebiedsverbod alle stadions

112

7 apr 2023, 16:01

De 32-jarige man uit Roelofarendsveen, die vastzit voor het gooien van een voorwerp naar Ajacied Davy Klaassen, is voorlopig vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Hij heeft een gebiedsverbod gekregen voor alle stadions in Nederland waar op dat moment een wedstrijd in het betaald voetbal wordt gespeeld. Dit verbod gaat twee uur voor aanvang van een wedstrijd in en eindigt twee uur na afloop.

De man moet zich voor de politierechter verantwoorden. Hij wordt beschuldigd van mishandeling.

Vanaf de tribune in De Kuip in Rotterdam werd tijdens de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax vermoedelijk een aansteker gegooid, die op het hoofd van Klaassen terechtkwam. De voetballer liep daarbij een wond op en kon niet meer verder spelen. De man uit Roelofarendsveen is hiervoor aangehouden.

Alle relschoppers weer op vrije voeten

De politie hield na die wedstrijd in totaal 22 mensen aan die zich zouden hebben misdragen in het voetbalstadion. Iedereen is inmiddels vrijgelaten. Mogelijk moeten zij zich later nog verantwoorden voor de rechter, aldus de politie vrijdagochtend.

Ex-steward Harold pleit voor strengere maatregelen in stadions tijdens voetbalwedstrijden. Hij raakte tijdens een wedstrijd gewond toen een zwaar stuk vuurwerk in zijn gezicht ontplofte:

Ex-steward Harold raakte gewond door Cobra-6 en pleit voor strengere aanpak in stadions
1:53
Ex-steward Harold raakte gewond door Cobra-6 en pleit voor strengere aanpak in stadions

Later meer.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.