Terug

Volg Hart van Nederland

'Begeleidster gegijzeld en misbruikt in opvang', verdachte gearresteerd

112

2 juni 2023, 17:59

Een ernstig zedendelict en gijzeling hebben de Inlia-opvang voor dakloze vreemdelingen aan de Osloweg in Groningen opgeschrikt. Een bewoner van de opvang, volgens Dagblad van het Noorden een ex-kindsoldaat uit Sierra Leone, is maandagavond aangehouden op verdenking van het zedenmisdrijf, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM).

De jonge man zou ervan worden verdacht een 20-jarige woonbegeleidster van Inlia in zijn kamer te hebben vastgehouden en misbruikt. Het OM wil dit niet bevestigen, maar laat wel aan Hart van Nederland weten dat een man is aangehouden voor een zedendelict.

Ook is er een tweede persoon in beeld die wordt gezocht als getuige, zo meldt het OM. De man zou volgens de krant ook in de kamer aanwezig zijn geweest en de opvang hebben verlaten voordat de politie werd gebeld.

De deur van de kamer moest met een stormram worden geforceerd nadat ontdekt werd dat deze op slot was. Het slachtoffer kon uiteindelijk worden bevrijd.

Verlenging voorarrest

De rechtbank besloot vrijdag dat de verdachte voor ten minste veertien dagen langer in hechtenis blijft. Tijdens deze periode zit de verdachte in beperking en mag hij alleen contact hebben met zijn advocaat.

Directeur John van Tilburg van Inlia, een organisatie die asielzoekers en vluchtelingen in nood ondersteunt, bevestigt de gijzelingssituatie tegenover Dagblad van het Noorden. Verder geeft hij geen details over het incident. Hij benadrukte dat er 's avonds en 's nachts twee begeleiders aanwezig zijn bij de opvang, maar er is geen bewaking op het complex.

Ondanks dit gruwelijke incident stelde Van Tilburg dat ze vorig jaar 200.000 overnachtingen op 64 plaatsen in het land hadden geregeld zonder grote incidenten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.