Terug

Volg Hart van Nederland

Ook bedrijven van hoofdverdachte grote witwaszaak onder de loep

Ook bedrijven van hoofdverdachte grote witwaszaak onder de loep

112

30 sep 2022, 13:03

Ook de bedrijven van de hoofdverdachte in de witwaszaak waarin ook Jumbo-baas Frits van Eerd verdachte is, worden door het Openbaar Ministerie onder de loep genomen. Dat laat een woordvoerder van het OM desgevraagd weten aan het ANP.

De 58-jarige hoofdverdachte uit Aa en Hunze wordt verdacht betrokken te zijn bij diverse constructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen. Dit gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport, aldus het OM. Er zijn volgens justitie "grote bedragen aan contant geld in beslag genomen".

Spin in het web

Hoofdverdachte Theo E. - een voormalig coureur en bekend figuur in de motorsport - wordt gezien als spin in het web. Hij heeft meerdere (auto)bedrijven op zijn naam staan. Het OM laat weten dat deze bv's "op dit moment" ook verdacht zijn.

Het voorarrest van E. is deze week met zestig dagen verlengd. Het voorarrest kan daarna nog eens met dertig dagen verlengd worden, daarna moet de eerste openbare zitting in de rechtbank plaatsvinden.

Van Eerd is eerder al uit voorarrest vrijgelaten, nadat hij een aantal dagen had vastgezeten.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.