Terug

Volg Hart van Nederland

Bedreigde basisschool Amsterdam gaat maandag weer open

112

16 apr 2023, 16:21

Basisschool Samenspel in Amsterdam-Zuidoost gaat maandag weer open, dat meldt een woordvoerder namens de school. De basisschool sloot eerder deze week de deuren na een online bedreiging.

Het schoolbestuur heeft in samenspraak met de politie besloten dat de school weer open kan. "Maandag biedt de school ruimte voor ouders en leerlingen om in gesprek te gaan over de ontstane situatie."

Citotoets dag later

De Cito-toets voor groep 8 begint wel een dag later, wordt bevestigd na berichtgeving van AT5. De stadszender heeft een brief in handen waarin is te lezen dat iemand op een TikTok-bericht van een medewerker van de school heeft gereageerd met een bedreiging aan de school.

Twee andere scholen ook dicht

Eerder deze maand sloten twee andere scholen ook op eigen initiatief de deuren nadat zij bedreigingen hadden ontvangen. Het ging om een middelbare school in Zaandam en een basisschool in Huizen.

Beeld: Google Maps

ANP

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden in Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.