Terug

Volg Hart van Nederland

Basisschool Amsterdam dicht om dreiging: dit is er aan de hand

112

25 mei 2023, 09:01

Basisschool De Notenkraker in Amsterdam-Zuid blijft donderdag dicht omdat er een bedreiging is binnengekomen via Snapchat.

De school heeft ouders donderdagochtend op de hoogte gesteld van de dreiging en zegt uit te zoeken of het om een daadwerkelijke bedreiging gaat. De bedreiging is woensdagavond verstuurd. De politie kan er nog niets over zeggen. De Notenkraker zit in een verzamelpand waar ook een andere school zit, De Nautilus. Die is niet gesloten, meldt die school donderdagochtend.

Schietpartij

Woensdag werd de Amsterdamse middelbare school Spinoza20first gesloten nadat iemand had gedreigd met een schietpartij. Bekijk daarover onderstaande video:

Middelbare school in Amsterdam dicht na bedreiging met schietpartij
1:18
Middelbare school in Amsterdam dicht na bedreiging met schietpartij

Voor die dreiging is woensdagavond een verdachte aangehouden.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Google Streetview

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.