Terug

Volg Hart van Nederland

Lading met Peruaanse avocado's bevat 130 kilo cocaïne

Lading met Peruaanse avocado's bevat 130 kilo cocaïne

112

6 juni 2023, 15:05

Tijdens een douanecontrole in Rotterdam is een partij van 130 kilo cocaïne gevonden die was verstopt in een container met avocado's. De container was afkomstig uit Peru, meldt het Openbaar Ministerie.

Met narcoticahonden en een containerscan vonden douaniers de pakketten cocaïne in de constructie van de container. In totaal verwijderden douaniers 130 pakketten uit de container. De straatwaarde van de partij is volgens het OM ongeveer 9,7 miljoen euro.

De container had een bedrijf in Barendrecht als bestemming, dat niets met de smokkel te maken heeft. De autoriteiten vermoeden dat de verdovende middelen later uit de constructie verwijderd moesten worden, in een depot waar vele lege containers staan in afwachting van een nieuw transport.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.