Terug

Volg Hart van Nederland

Auto's gesloopt: bestuurders negeren rood kruis en knallen op stoeptegel

112

14 mei 2023, 14:15

In een absurde wending van gebeurtenissen op de A15, hebben automobilisten die een rood kruis negeerden een pittig lesje geleerd. De boosdoener? Een onschuldig ogende stoeptegel.

Op de A15 bij knooppunt Benelux werd een rood kruis boven de weg getoond vanwege een losse stoeptegel op de rijbaan. Enkele ongeduldige en koppige bestuurders besloten het rood kruis te negeren. Helaas voor hen, werd hun haast beloond met een kapotte auto en een onverwachte pitstop op de vluchtstrook.

Rijkswaterstaat, met een knipoog naar de situatie, liet via Twitter weten: "We hebben overwogen ze een weekje te laten staan, maar de berger is onderweg." Volgens de overheidsorganisatie zijn rode kruisen er niet om het leven van automobilisten moeilijk te maken, maar om hun veiligheid te garanderen.

Rijkswaterstaat is helemaal klaar met mensen die rode kruizen negeren. Weginspecteur Jeroen Meurs vertelt hoe hij de schrik van zijn leven krijgt wanneer iemand voorbij raast:

Rijkswaterstaat klaar met automobilisten die rood kruis negeren: 'Levensgevaarlijk'
1:38
Rijkswaterstaat klaar met automobilisten die rood kruis negeren: 'Levensgevaarlijk'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.