Terug

Volg Hart van Nederland

Auto ramt vuilniscontainer door gevel bij ramkraak op juwelier

112

7 aug 2023, 09:20

Bloemendaal is in de vroege uren van maandagochtend opgeschrikt door een brutale ramkraak. De aanval, uitgevoerd met behulp van een auto en een vuilcontainer, richtte zich op een juwelier aan de Bloemendaalseweg, waardoor er aanzienlijke schade is aangericht aan het pand.

Omstreeks 02.30 uur werd de rustige Bloemendaalseweg verstoord door het geluid van metaal op steen, toen een auto een vuilcontainer het pand van de juwelier binnenreed. In reactie op de kraak werden diverse politie-eenheden naar Bloemendaal gestuurd. Ook werden er politieagenten op strategische plaatsen in de omliggende omgeving geplaatst om mogelijk de daders op te sporen.

Zoektocht

Een politiehelikopter werd eveneens ingezet om de omgeving vanuit de lucht te surveilleren en eventuele verdachten op te sporen. Daarnaast werd de brandweer ter plaatse geroepen om het getroffen pand te inspecteren op mogelijke structurele schade of andere veiligheidsrisico's.

Het is op dit moment nog onduidelijk of de daders erin zijn geslaagd om buit te maken tijdens de ramkraak. De Bloemendaalseweg werd 's nachts afgezet voor het publiek, terwijl het Forensisch Opsporingsteam van de politie een grondig onderzoek uitvoerde naar de misdaad. Inmiddels is de afzetting verwijderd en wordt het getroffen deel van het pand dichtgetimmerd.

Foto: Hart van Nederland

Foto: Hart van Nederland

Beeld: HFV/Mizzle Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.