Terug

Volg Hart van Nederland

Agenten mishandeld bij knokpartij tussen supporters FC Volendam en FC Emmen

112

5 mrt 2023, 11:55

Het is zaterdagavond helemaal uit de hand gelopen tussen hooligans van FC Volendam en FC Emmen. Na de wedstrijd zochten fans van de twee clubs elkaar op in de straat achter het stadion. Op beelden die online staan is te zien dat tientallen supporters elkaar te lijf gaan, onder meer met fietsen. Meerdere mensen raakten gewond.

Bij de rellen zijn drie agenten slachtoffer geworden van mishandeling door Emmen-supporters. Een woordvoerder laat aan Hart van Nederland weten dat de dienders daarbij onbekend fysiek letsel hebben opgelopen. Ernstig was het niet want geen van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de knokpartij werd er onder andere met fietsen gegooid:

Aanhouding

Er is een man van 33 jaar uit Emmen aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van twee van de drie agenten. Het liep volgens de politie uit de hand toen Emmen-supporters naar de bussen op het parkeerterrein werden geleid.

De politie heeft zich eerst vooral beziggehouden met zorgen dat het weer rustig werd in Volendam en begeleidde supporters naar de bussen. Later werd de verdachte aangehouden in Zwolle.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit: "Er gaan beelden rond en die bekijken wij ook", aldus de politiewoordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.