Terug

Volg Hart van Nederland

Agent vervolgd om neerschieten man met bijl

112

5 apr 2022, 17:10

Een politieagent die in mei 2020 een man neerschoot die met een bijl zwaaide in Scheveningen, moet zich daarvoor bij de rechter verantwoorden.

De agent stelt dat hij uit noodweer handelde, omdat de man met bijl een directe bedreiging zou vormen voor zijn collega's. Het Openbaar Ministerie betwijfelt dat en wil dat de rechter naar de zaak kijkt.

Zwaaien met bijl

Op 28 mei 2020 kreeg de politie melding van een 36-jarige man die met een bijl zwaaide op de Neptunesstraat. Daarbij had hij met opzet twee mensen verwond, sloeg hij op deuren met de bijl en vertoonde verward gedrag.

Meerdere agenten hadden hun wapen getrokken bij het benaderen van de man, die niet reageerde op de aanwijzingen van de politie. De bewuste agent zou daarbij gericht hebben op de buik van de man. Uiteindelijk werd de man in zijn borst geraakt.

Man zwaargewond

De man werd daarop zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zoals gebruikelijk als een agent geschoten heeft, is daarop een onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche. Het OM heeft dat onderzoek bestudeerd en geconcludeerd dat er onvoldoende aanwijzingen zijn voor een zogenoemde noodweersituatie. De agent is daarom gedagvaard. Wanneer hij voor de rechter moet verschijnen is nog niet bekend.

De man met de bijl is aangeklaagd voor een dubbele poging tot doodslag, bedreiging en vernieling.

Bovenstaande video was op 28 mei 2020 voor het eerst te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.