Terug

Volg Hart van Nederland

Agent in Schiedam bekogeld met vuurwerk, minderjarige jongen aangehouden

112

31 dec 2022, 13:48

Bij een politieactie in Schiedam is vrijdagavond een agent met vuurwerk bekogeld. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Een minderjarige is aangehouden.

Volgens de politie ging het mis toen de agent een groepje jongeren aansprak. Er werd vanuit een huis vuurwerk op hem afgevuurd en dat raakte hem. Hij is met een piep in zijn oren en een brandwond in zijn nek naar het ziekenhuis gebracht. Andere agenten zijn gelijk de woning waaruit het vuurwerk werd afgestoken binnengegaan en daar hebben ze een 17-jarige jongen opgepakt. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Het is in Schiedam verboden om vuurwerk af te steken. Sinds januari 2020 was het afsteken van vuurpijlen en knalvuurwerk al verboden. Per januari 2021 geldt dit in Schiedam voor alle soorten vuurwerk.

Politie 'houdt hart vast'

De coördinator jaarwisseling Peije de Meij zei eerder al tegen Hart van Nederland dat hij zich zorgen maakt om zijn collega's. De afgelopen paar weken is er ruim 671.000 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen. "Het blijft een mooie en bijzondere avond, maar ik hou mijn hart vast voor de duizenden agenten die de straat op gaan." De Meij houdt rekening met "een heftige jaarwisseling", omdat dit het eerste jaar is dat er weer van alles mag na twee jaren met coronamaatregelen.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland. Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.