Terug

Volg Hart van Nederland

Politie pakt man (23) op voor vernieling van graven in Hardenberg

112

1 apr 2022, 18:29

Een 23-jarige man is vrijdag aangehouden voor het vernielen van meerdere graven in het Overijsselse dorp Hardenberg. Over zijn motief heeft de politie niets bekendgemaakt. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Dinsdagochtend vroeg belde een ooggetuige naar de politie: op de begraafplaats bij de Lambertuskerk was iemand graven aan het omtrappen. De dader maakte zich daarna snel uit de voeten. In totaal vijftien zijn graven vernield. Sommige grafstenen waren omgeduwd, andere stenen waren zelfs gebroken.

Na het incident deed de politie een oproep op Facebook aan getuigen om zich te melden. Ook werd er gezocht naar camerabeelden uit de omgeving. Het bericht werd bijna 800 keer gedeeld. Na onderzoek is de politie uitgekomen bij de vermeende grafsloper. Of een tip van het publiek heeft geleid tot de arrestatie is niet bekendgemaakt.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Foto: Politie / Video: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.