Terug

Volg Hart van Nederland

A12 bij Zoetermeer dicht tussen kerst en oud en nieuw

A12 bij Zoetermeer dicht tussen kerst en oud en nieuw

112

20 dec 2022, 15:59

De A12 bij Zoetermeer is tussen kerst en oudejaarsdag een paar dagen dicht, meldt de gemeente Zoetermeer. Het deel van de Nelson Mandelabrug dat over de A12 loopt wordt dan vervangen door een tijdelijk brugdeel. De werkzaamheden zijn via een livestream te volgen op de website van de gemeente.

De snelweg wordt van dinsdagavond 27 december tot zaterdagochtend 31 december in de richting van Den Haag naar Utrecht afgesloten tussen het Prins Clausplein en afrit Zoetermeer/N470. In de richting van Utrecht en Gouda naar Den haag gaat de weg dicht tussen Zoetermeer/N470 en Zoetermeer-Centrum.

Omleiding via Leiden of Rotterdam

Het verkeer vanuit Den Haag wordt omgeleid via Leiden of Rotterdam. Verkeer vanuit Gouda en Utrecht wordt omgeleid via Leiden of vanaf kooppunt Gouwe via Rotterdam.

De gemeente Zoetermeer meldde eerder al dat de A12 vanaf maandagavond 19 december tot en met donderdag 22 december in de avonduren en nacht in beide richtingen deels dicht is vanwege werkzaamheden aan de brug.

Mogelijke sprake van instortingsgevaar

Begin december sloot Zoetermeer de brug over de A12 op stel en sprong omdat er mogelijk sprake was van instortingsgevaar. Aanleiding waren twee onderzoeken naar scheuren in de constructie. De Nelson Mandelabrug is een belangrijke verbinding voor de stad Zoetermeer en de enige manier om onder meer op station Zoetermeer te komen. Behalve de A12 gaan ook een spoortraject en de RandstadRail onder de brug door.

15 januari zou de brug weer gebruikt moeten kunnen worden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.