Terug

Volg Hart van Nederland

Man (32) opgepakt onder helikopterplatform Erasmus MC voor schietincidenten

112

28 sep 2023, 16:42

De politie heeft donderdagmiddag onder het helideck in het EMC Rotterdam een verdachte opgepakt voor de schietincidenten in een woning aan de Heiman Dullaertplein in Rotterdam en het ziekenhuis. Daarbij raakten drie mensen gewond, het is niet bekend hoe ze eraan toe zijn.

De verdachte is een man van 32 uit Rotterdam. Zijn rol en betrokkenheid bij de schietincidenten wordt onderzocht, meldt de politie. Op sociale media gaan beelden rond van een andere arrestatie. Het is niet duidelijk hoe deze verband houdt met de schietincidenten:

Schietpartijen

De eerste schietpartij was in een woning aan het Heiman Dullaertplein. Daarbij vielen twee gewonden. In de woning is daarna brandgesticht, die inmiddels onder controle is. De schutter ging daarna naar een bijgebouw van het Erasmus MC aan de Rochussenstraat. In een leslokaal daar werd ook iemand neergeschoten.

Na de twee schietincidenten ging de schutter het Erasmus MC in. Daar is brandgesticht. Die brand woedt nog. Een verslaggever ter plaatse ziet dat mensen in ziekenhuisbedden naar buiten worden gereden. Ook ziekenhuismedewerkers in medische kleren komen naar buiten.

Beeld: Video Duivestein

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.