Terug

Volg Hart van Nederland

18 jaar en tbs met dwangverpleging voor doodsteken van Shella voor ogen van haar kinderen

18 jaar en tbs met dwangverpleging voor doodsteken van Shella voor ogen van haar kinderen

112

5 okt 2022, 15:05

De rechter heeft Garland van der K. (33) woensdag veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het vermoorden van Shella uit Rotterdam. Hij zou haar ruim 60 keer met een mes hebben gestoken, voor de ogen van haar kinderen.

Het Openbaar Ministerie zag eerder nog onvoldoende bewijs voor een geplande moord. Voor doodslag op de moeder van een 13-jarige zoon en 3-jarig meisje, die beide getuige waren van de steekpartij, eiste de officier van justitie 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

'Gruwelijke moord'

"Een gruwelijke moord in het bijzijn van haar beide kinderen", noemden de rechters het misdrijf. "Ze is gestoken in het gezicht, hoofd en hals. Het slachtoffer heeft tevergeefs geprobeerd te ontkomen en daarbij nog de naam van haar zoon geroepen. Het is nauwelijks voor te stellen hoe haar laatste minuten moeten zijn geweest."

De getuigenverklaring van het13-jarige zoontje was voor de rechtbank doorslaggevend om te spreken van moord, met een hogere straf tot gevolg. De jongen had de politie verteld dat hij die avond afkwam op een ruzie tussen zijn moeder en stiefvader met wie Shella de relatie kort ervoor had verbroken. Hij hoorde zijn moeder gillen, gevolgd door een harde klap.

Worsteling

Het lukte de zoon niet om Van der K. van zijn moeder te trekken. "Hij ging rustig door met steken en zei niets. Het leek alsof hij aan het schrijven was." De 3-jarige dochter van Shella keek vanuit de deuropening mee. "Hij bleef steken tot ze niet meer bewoog, ik hoorde nog een zucht uit mama's mond komen."

Van der K. zei te 'handelen in een waas'. "Van een woordenwisseling kwam duwen en trekken en vanaf dat moment ging het vrij snel." Hij verklaarde onder invloed te zijn geweest en tijdens een worsteling naar het uitklapbare mes op het aanrecht te hebben gegrepen.

Een ware hel

Het OM denkt dat Van der K. de moord had gepland. In december had hij zijn toenmalige vriendin al bedreigd in een appje: "Op een dag steek of knal ik je dood." De eis werd twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. "Shella's leven is op zeer grove wijze beëindigd. Haar laatste minuten moeten een ware hel zijn geweest, ze moet ongelooflijk geleden hebben", zei de officier van justitie.

Van der K. ontkende tijdens het strafproces dat het gepland was: "Het was niet mijn bedoeling om haar te steken". Volgens de rechters kan moord wel degelijk bewezen worden. De rechtbank heeft daarom een hogere straf gegeven dan door het OM werd geëist.

Schadevergoeding

Van der K. moet het zoontje 85.100 euro betalen, waaronder 60.000 euro voor shockschade. Het dochtertje krijgt 94.280 euro en de moeder van Shella 29.831 euro.

Laatstgenoemde hoorde het vonnis in tranen aan. Na bekendmaking van de veroordeling voor moord riepen nabestaanden op de tribune "yes!".

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.