Terug

Volg Hart van Nederland

18 jaar cel en tbs geëist tegen verdachte Drentse 'kofferbakmoord'

18 jaar cel en tbs geëist tegen verdachte Drentse 'kofferbakmoord'

112

13 apr 2022, 15:39

Voor de moord op Ralf Meinema in 2017 eist het Openbaar Ministerie achttien jaar cel tegen de 43-jarige Hans O. uit Emmen. Het stoffelijk overschot van de 31-jarige man uit Klazienaveen lag eind maart 2017 in de kofferbak van zijn eigen auto. De wagen hing deels in het Stieltjeskanaal bij Coevorden. De schedel van Meinema was ingeslagen en het lichaam had snijwonden.

Volgens de officier van justitie blijkt onder meer uit de telefoongegevens en het aangetroffen DNA-materiaal dat O. medeverantwoordelijk is voor de dood van Meinema. O. ontkent dit. Hij zei eerst dat hij Meinema niet kende.

Bijgestelde verklaring

Hij stelde zijn verklaring bij toen hij werd geconfronteerd met de telefoongegevens. Er was met Meinema gebeld met een prepaid-telefoon die door O. was aangeschaft. De man zei dat hij door Meinema was benaderd voor een drugshandel. De deal draaide op niets uit, omdat Meinema de handel op de derde afspraak niet bij zich had, zegt de verdachte uit Emmen.

O. ging daarop met lege handen naar huis. Meinema werd de volgende ochtend dood aangetroffen in de kofferbak van zijn eigen auto. De officier van justitie noemde het verhaal van O. over de drugsdeal 'onzin'. Het rammelt aan alle kanten en is op cruciale punten aantoonbaar onjuist, zei de aanklaagster. Het OM vindt het aannemelijker dat O. met het prepaid-telefoontje Meinema naar een afgelegen plek lokte. "En daar houdt het spoor vervolgens op", zei de officier van justitie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.