Terug

Volg Hart van Nederland

Overbuurman fatale brand Hellevoetsluis wordt geëerd

Overbuurman fatale brand Hellevoetsluis wordt geëerd

112

22 feb 2017, 16:33

Woensdag krijgt Willem Groeneveld uit handen van de burgemeester een erepenning van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt. Dit vanwege zijn heldhaftige optreden bij de brand in de Gruttostraat waarbij het echtpaar Lampers om het leven kwam. Weliswaar heeft hij het echtpaar uiteindelijk niet kunnen redden, maar de jongeman wist wel de dood van een buurvrouw ternauwernood te voorkomen. Dat Willem hun moeder niet alleen heeft gelaten in de laatste minuten van haar leven en zelfs nog met haar heeft kunnen praten, dat zullen de kinderen van het omgekomen echtpaar nooit vergeten. Het heeft hen goed gedaan te weten dat hun moeders roep om hulp nog is beantwoord, ook al bleek het uiteindelijk te laat.

De fatale brand in de Gruttostraat De fatale brand woedde in de nacht van donderdag op vrijdag 20 mei 2016. Het vuur grijpt zo snel om zich heen dat het 84-jarige stel geen kant meer op kan. Al snel wordt een verdachte opgepakt; hij zit nog altijd vast, maar heeft zich nog niet voor de rechter hoeven verantwoorden voor de fatale brand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.