'Help mijn zwaargewonde zoon in Peru!'

Een uitzichtloze situatie voor Tino en Martijn Klumpen. De 29-jarige Martijn is afgelopen week zwaargewond geraakt in Peru.

Omdat Martijn als ex-gedetineerde niet verzekerd is, is vader Tino druk bezig om geld in te zamelen om de ziekenhuiskosten van zo’n duizend euro per dag te betalen.

Martijn viel afgelopen maandag van vijf hoog naar beneden. Hij en zijn vier maanden zwangere vriendin waren de huissleutels vergeten waardoor Martijn van balkon naar balkon klom. Hij heeft bijna alle botten in zijn lijf gebroken, kampt met interne bloedingen en heeft een rug- en schedelbreuk opgelopen. Hij wordt in coma gehouden.

Martijn werd negen jaar geleden opgepakt in Peru omdat hij bolletjes had geslikt. Hij zat zijn straf uit. Toen hij in augustus 2015 vrij kwam, kreeg hij niet meteen zijn paspoort terug. Dat duurt in Peru vaak maanden. Noodgedwongen probeerde Martijn daar dus een bestaan op te bouwen. Nu dat eindelijk gelukt is, heeft het noodlot toegeslagen.

Vader Tino doet er inmiddels alles aan om de ziekenhuiskosten te kunnen betalen. Hij heeft bij familie, vrienden en bekenden inmiddels zo’n 13.000 euro weten in te zamelen. Maar er is meer nodig.