112

Twee verdachten (16) van mishandeling Gorinchem zijn vrijgelaten

Twee van de drie minderjarige verdachten van een mishandeling in Gorinchem zijn weer op vrije voeten. De derde verdachte blijft nog vastzitten. Dat heeft de jeugdraadkamer bepaald. Een woordvoerder van de rechtbank bevestigt berichtgeving hierover door RTV Rijnmond.

De raadkamer zou wel eisen hebben gesteld aan de voorlopige vrijlating van de twee zestienjarige verdachten. Zo mogen ze ‘s avonds niet buiten komen, geen contact hebben met de slachtoffers en medeverdachten en moeten ze meewerken aan psychisch onderzoek. Een van de twee verdachten zou ook aan het werk moeten bij een zorgboerderij. De rest van de tijd moet hij thuis blijven.

Lees ook: Tien nieuwe verdachten aangehouden voor mishandeling in Gorinchem

Meerdere vechtpartijen

Op 15 november waren er verschillende vechtpartijen voor in het Gijsbert van Andelpark. Omstanders filmden het geweld en de video’s werden vervolgens via sociale media verspreid.

Twee dagen later vond er opnieuw een vechtpartij plaats in Gorinchem . Uit politie-onderzoek bleek dat er een week eerder ook al twee keer was gevochten. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de vechtpartijen met elkaar te maken hadden.

Redactie/ANP