Misdaad

'Moordverdachte Lei B. pleegt zelfmoord in Belgische cel'

Een 71-jarige Nederlander die verdacht werd van de moord op zijn ex-vrouw is overleden in zijn cel. Lei B. zat sinds juni opgesloten in de gevangenis van Hasselt nadat hij was gearresteerd in Spanje. Vorige week ging in Tongeren zijn rechtszaak van start. Woensdag zou de derde procesdag beginnen.

Kleuterjuf

Josée Widdershoven, een voormalige kleuterjuf, werd eind 2009 voor haar woning in Maasmechelen doodgeschoten. De Nederlander werd daarvoor in het voorjaar bij verstek al veroordeeld tot levenslang nadat hij was gevlucht na wat het OM “een ijskoude executie” noemde. Hij werd enkele weken later in Spanje gearresteerd en overgeleverd aan België.

Het strafrechtelijke deel van het proces is woensdagochtend door de autoriteiten officieel beëindigd, maakte de openbaar aanklager bij de aanvang van de derde procesdag bekend. “Vanwege het overlijden van de verdachte in de gevangenis vindt er bijkomend forensisch onderzoek plaats”. Dat richt zich op “de oorzaak en de aard van het overlijden.” Omwille van de privacy doet het Openbaar Ministerie daar geen verdere uitspraken over .

Verschillende Belgische media schrijven dat de man zelf uit uit het leven is gestapt.