112

Jeugdbendes willen elkaar te lijf met messen in Rotterdam: 9 arrestaties

Het was gisteravond onrustig in de wijk Charlois in Rotterdam. Twee rivaliserende jeugdgroepen probeerden verschillende keren met elkaar op de vuist te gaan. Ze waren bewapend met grote messen.

Er is al langer onenigheid tussen groepen jongeren uit de wijken Charlois en IJsselmonde. Bij het incident van gisteravond waren tientallen tieners uit die wijken betrokken. Zij wilden een ruzie op straat uitvechten.

Messen op zak

Agenten zagen niet veel later een grote groep jongeren in een tram staan. Daarop werd de tram stilgezet en werden alle inzittenden gecontroleerd. Twee jongens van 16 werden gearresteerd omdat ze messen bij zich hadden. Zeven anderen werden opgepakt omdat ze zich niet konden legitimeren.

In de tram en op straat werden vervolgens nog zeven messen gevonden. De politie denkt er na het bestuderen van de camerabeelden achter te kunnen komen van wie die steekwapens waren.

Lees ook: Massale knokpartij tussen supporters FC Groningen en Ajax voorkomen

Volgens de politie had het gisteravond flink uit de hand kunnen lopen als er niet zoveel agenten waren ingezet om een steekpartij te voorkomen. De problemen tussen de jongeren zijn al langer bekend en er zijn ook al meerdere gesprekken geweest met de tieners en hun ouders. Na gisteravond wordt opnieuw gekeken wat nodig is om meer geweld te voorkomen.

De twee 16-jarigen die werden opgepakt met messen op zak, zitten nog vast. De anderen zijn weer vrijgelaten.