Islamitische school niet op agenda gemeenteraad Westland

De gemeenteraad van Westland praat dinsdag niet verder over de mogelijke komst van een islamitische basisschool. Burgemeester Bouke Arends heeft gevraagd om de omstreden plannen opnieuw op de agenda te zetten, maar de partijen willen dat niet.

De burgemeester is in gesprek gegaan met de grote partijen in de raad, maar hij kon geen meerderheid vinden om verder over het onderwerpen te praten.

Lees ook: Slob drukt Islamitische school Westland door

De scholenvereniging Yunus Emre wil een islamitische basisschool beginnen in het Westland, maar de gemeente ziet dat niet zitten en heeft de plannen afgewezen. De school stapte vervolgens naar de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, die bepaalde dat Yunus Emre wel een school mag stichten.

Minister grijpt in

Minister van onderwijs, Arie Slob, eist dat Westland zich neerlegt bij de uitspraak van de rechter en de komst van de islamitische basisschool toestaat. Doen zij dat niet dan zal hij woensdag de komst van een dergelijke school afdwingen. Hij neemt dan de plaats in van de gemeenteraad en geeft toestemming voor de oprichting.

ANP/Redactie