Misdaad

Politie vindt drugs en chemicaliën bij doorzoekingen in Berghem

De politie heeft in containers bij twee panden in het Brabantse dorp Berghem onder meer harddrugs en chemicaliën aangetroffen. Ook is chemisch afval gevonden dat mogelijk afkomstig is van een drugslab. Het onderzoek in Berghem houdt verband met een grote politieactie vorige week op een woonwagenkamp in het naburige Oss.

“Zo vonden we materialen die voorkomen in drugslabs, zogenoemde hardware”, schrijft de politie Oost-Brabant op Twitter. Het onderzoek is nog steeds gaande.

Lees ook: Twee panden in Berghem doorzocht in verband met Project Alpha

>Hoelang het onderzoek en de doorzoekingen nog gaan duren, is nog niet duidelijk. De politie krijgt hierbij hulp van specialisten van Defensie. Op twee plekken in Berghem zijn doorzoekingen gedaan.

Woonwagenkamp Oss

De doorzoekingen worden gedaan naar aanleiding van de politie-inval op het woonwagenkamp in Oss van vorige week woensdag. Bij die inval werd topcrimineel Martien R. opgepakt. Er werden in het woonwagenkamp onder andere wapens, pillen en geld gevonden.

De inval in het woonwagenkamp en de doorzoeking van de twee panden in Brabant vallen onder ‘Project Alpha’, de codenaam voor het onderzoek naar de criminele organisatie van Martien R. Of er nog meer politie-acties gaan komen, kon de politiewoordvoerder maandagmiddag nog niet zeggen.

Lees ook: Zien: enorm wapenarsenaal en drugs in ondergrondse opslagruimte woonwagenkamp Oss