Opmerkelijk

Meerdere Auschwitz canvas muurdecoraties te koop op Bol.com

Op Bol.com zijn meerdere canvas muurdecoraties te koop met afbeeldingen van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Dat ontdekte De Telegraaf maandag. De advertenties staan nog steeds online.

De webwinkel reageert via Twitter op verbaasde mensen en zegt dat items die niet tegen de wet zijn, verkocht blijven worden. De woordvoerder van Bol.com was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Kerstversiering Aschwitz

Amazon verwijderde maandag ook al producten met de afbeelding van concentratiekamp Auschwitz. Mensen konden in de webwinkel onder meer kerstversieringen aanschaffen met foto’s van het beruchte vernietigingskamp van de nazi’s. Het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau sprak er schande over.

Internetters konden op Amazon behalve decoraties ook muismatten en een flesopener aanschaffen met dergelijke afbeeldingen. Het Staatsmuseum noemde dat op Twitter “respectloos”. De tweet is duizenden keren gedeeld. Veel mensen reageerden boos.

‘Externe partij’

Het is volgens The New York Times onduidelijk hoe lang de producten precies online stonden. De goederen zouden zijn aangeboden door een externe partij.

Een woordvoerder van Amazon liet weten dat verkopers zich moeten houden aan de regels en anders strafmaatregelen riskeren. Ze wilde verder niet ingaan op de kwestie.

Tekst: ANP/Redactie | Beeld: Bol.com