Opmerkelijk

Verkeersregelaars dragen rouwband voor collega die omkwam bij reddingsactie

Een mooi eerbetoon vrijdag voor de verkeersregelaar die omkwam na een reddingsactie in Capelle aan den IJssel. Veel verkeersregelaars dragen vandaag een zwarte rouwband of een zwart lintje tijdens hun werk.

De 51-jarige verkeersregelaar Salih Uğur Papadoğan overleed afgelopen dinsdag tijdens een reddingsactie. Salih twijfelde geen moment toen hij een auto in het water zag rijden. Hij trok zijn jas uit en dook in de IJssel, de auto achterna. Zowel hij als de 75-jarige vrouw die al in het water lag, overleefden het tragische ongeval niet.

Saamhorigheid

Verkeersregelaars willen hem herdenken en plaatsten een oproep op Facebook, die massaal werd gedeeld. Een van de initiatiefnemers is Loek Verhoef van de VKRC, De Verkeersregelaars Centrale. “Nadat bekend werd dat er een verkeersregelaar bij een reddingsactie vermist werd en het duidelijk werd dat hij niet meer levend gevonden zou worden, heb ik met een collega van mij de actie gestart. Niet alleen de verkeersregelaars, maar ook de werkgevers uit alle delen van het land wilden hieraan mee werken. De samenhorigheid van de verkeersregelaars is groot.”