112

Hanneke uit Beek en Donk zit vast op Gatwick en kans pas zondag naar huis

Hanneke Meijer uit Beek en Donk is een van de 115.000 passagiers die vast zit op de Britse luchthaven Gatwick. Sinds woensdagavond landen of vertrekken daar geen vliegtuigen vanwege drones die rond de landingsbanen vliegen.

Ruim drie uur heeft Hanneke Meijer in een stilstaand vliegtuig gezeten. Ze stonden op het punt te vertrekken, toen er melding werd gemaakt van drones bij de landingsbaan. Hanneke woont nu in Noorwegen en zou daar heen vliegen.

Na middernacht

De piloot besloot na gebrek aan informatie terug te gaan naar de gate waar de passagiers na totaal vier uur wachten uit het vliegtuig konden. Het was inmiddels na middernacht. Iedereen moest daarom noodgedwongen overnachten in een hotel in de buurt.

Donderdagmorgen konden er nog steeds geen vluchten vertrekken of landen. Hanneke heeft zelf contact gezocht met vliegmaatschappij Norwegian, omdat ze maar niets hoorde over het vervolg van haar reis. Haar werd verteld dat de eerstvolgende vlucht pas zondag gaat. “Hierop ga ik niet wachten. Ik zit daarom nu in de taxi naar London Heathrow Airport, in de hoop dat ik vandaag alsnog naar huis kan.”

Alle landingsbanen van London Gatwick Airport zijn nog steeds gesloten. Het is niet duidelijk tot wanneer dit gaat duren.

Foto: ANP (niet Hanneke)