112

Verdachten 'vergismoord' Djordy langer vast

De zes mannen die deze week zijn opgepakt voor de zogenoemde ‘vergismoord’ op Amsterdammer Djordy Latumahina blijven langer in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam vrijdag beslist. De zes blijven nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis.

Vijf van de zes, tussen de 25 en 50 jaar oud, werden dinsdagochtend vroeg aangehouden. De politie arresteerde woensdag een zesde verdachte, een 44-jarige Hagenaar. De politie vermoedt dat onder deze zes een van de schutters en de bestuurder van de vluchtauto zitten. Naar een tweede schutter wordt nog gezocht.

De 31-jarige dj werd op 8 oktober onder vuur genomen in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Hij stierf ter plekke. Zij vriendin raakte zwaargewond. Hun tweejarige dochtertje zat achterin en bleef ongedeerd.

De politie gaat ervan uit dat sprake is van een persoonsverwisseling. Het vermoedelijke doelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed in eenzelfde soort auto. Hij is inmiddels verhuisd.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de veroordeling van de daders. Eerder kwam er al 30 bruikbare tips binnen bij de politie.