Gezondheid

Traplift voor gezin 'kleine mensen' mogelijk weg na dood vader

De voorzieningen in de woning van de familie Nijenbrink in Nistelrode worden mogelijk ontmanteld nu de vader begin februari is overleden.

Het gezin bestaat uit kleine mensen van zo’n één-meter-dertig waardoor zaken als een traplift, een verlaagde keuken en een invalidenparkeerplaats onmisbaar zijn geworden in hun huis. Omdat alles op de naam stond van wijlen vader Peter – omdat bij de wmo per aanvraag slechts een naam doorgegeven mag worden – dreigen weduwe Nicole en haar zoontje die faciliteiten kwijt te raken. Dat het nodige geregeld moet worden, dat begrijpt Nicole heus wel, maar de manier waarop de gemeente haar behandeld vindt ze onbegrijpelijk.


“Al de dag na de begrafenis werd me enigszins argwanend gevraagd of ik al die aanpassingen in ons huis wel gebruikte.”


“Eigenlijk wilde de gemeentemedewerker al een datum prikken om de traplift te demonteren.”, zegt ze. Maar het kan nog onbedachtzamer; toen ze maandagmiddag ging kijken waarom haar hondje zo bij het raam stond te blaffen zag ze hoe een man met een schop de paal met het bordje voor de invalidenparkeerplaats aan het weghalen was. “Toen ben ik erg boos geworden en hebben ze ‘m gelukkig laten staan. Maar ik zit nog steeds in grote onzekerheid over mijn woning.”