Sport

Streaker kaapt hoekvlag en trapt bal weg bij SV Pesse 2

Het fenomeen streaken heeft zijn weg gevonden in de diepste en donkerste regionen van het Nederlandse amateurvoetbal nu ook SV Pesse Zondag 2 is opgeschrikt door een halfnaakte oproerkraaier. Een wisselspeler in de dug-out maakte een hilarische video met zijn telefoon.

De Drentse club trad afgelopen zondag aan tegen Havelte 3 in de vierde klasse reserve toen halverwege de tweede helft opeens iemand, slechts getooid in een boxershort, het veld op rende. Gaandeweg griste de onverlaat ook nog de hoekvlag mee in zijn verwoede poging de wedstrijdbal weg te trappen. Dat lukte hem vrij gemakkelijk, zowel de thuis- als uitspelende ploeg totaal verbouwereerd achterlatend.

“Ja, wat moet je doen,” zegt Erwin Hut, speler bij SV Pesse. Hij moest geblesseerd langs de kantlijn toekijken en kon met zijn mobiel de streakeractie vastleggen. “Geen van beide teams heeft ook maar een idee wie die man was”, zegt hij tegen Hart van Nederland. “We zagen dat hij langs de weg stopte, uit zijn auto stapte, zich uitkleedde en vervolgens het veld op rende. Na zijn actie stapte hij weer in en reed weg.”

De wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0 – 0.