Broertjes nog 'dakloos' jaar na dood moeder

Ze zitten met hun handen in het haar: Auxilio en Maiky Lima uit Schiedam. Nadat hun moeder plotseling overleed, zoeken ze nu al bijna een jaar naar een nieuwe woning.

Op Moederdag in 2016 overleed hun moeder plotseling aan een hersenbloeding. De broers kregen van de woningcorporatie te horen dat ze de woning moesten verlaten, omdat de huurwoning op naam van hun moeder stond. “Er werd geen andere optie aangeboden door de woningcorporatie en we maakten ook geen kans op een urgentieverklaring”, vertelt Maiky. Precies twee maanden na het overlijden van hun moeder leverden ze de sleutels van de woning in bij Woonplus.

Van de woningcorporatie kregen Auxilio en Maiky te horen dat ze zich kunnen inschrijven en reageren op het woningaanbod. Nu, bijna een jaar later, hebben de broers nog steeds geen nieuwe woonruimte gevonden. “Ondertussen leven mijn broertje en ik als nomaden, namelijk van huis naar huis”, aldus Maiky.

Een woordvoerder van Woonplus Schiedam laat in een schriftelijke reactie weten dat de woningcorporatie destijds met de familie alle mogelijkheden heeft onderzocht om tot de beste oplossing te komen. “Verder willen we niet ingaan op deze kwestie, omdat Woonplus daarmee persoonlijke details in de openbaarheid zou brengen.”