Ria krijgt al twee jaar lang anonieme dreigbrieven na protestactie

Ria Mutter uit Dalfsen krijgt al twee jaar lang anonieme dreigbrieven. Reden hiervoor was een protestactie tegen een boer in de buurt.

Sindsdien is het nooit helemaal goed gekomen tussen de familie Mutter en de boeren in het buitengebied in Dalfsen. De vreedzaam bedoelde actie in 2015 liep uit tussen een handgemeen tussen de actievoerders van Partij voor de Dieren en de boeren uit de buurt. Ria kreeg toen zelfs een klap op haar hoofd door een van de boze boeren en kwam ten val.

In de anonieme dreigbrieven wordt het de Mutters verboden om in het buitengebied te komen. Zo werd de dochter van Ria een keer bijna van haar fiets getrapt toen ze het waagde zich er toch te begeven. De toon van de brieven is agressief: het hondje zou worden vergiftigd en de kinderen moeten het ook ontgelden.

Het houdt de gemoederen in Dalfsen flink bezig. De politie heeft het in onderzoek, maar het duurt inmiddels erg lang. Te lang, vinden velen. De burgemeester keurt de dreigbrieven ten stelligste af en wijst op de noodzaak om met elkaar in gesprek te blijven. Een pleister op de bloedende wond, vindt Ria, want zij leeft al twee jaar lang in angst zonder perspectief op een oplossing.