Lifestyle & Entertainment

Moonlight wint Oscar beste film na verwarring bij uitreiking

De Oscar voor beste film is toch naar Moonlight gegaan. Eerst werd La La Land uitgeroepen als winnaar van de belangrijkste Oscar maar dit was een fout.

De show eindigde daardoor in een spannende climax, toen acteur Warren Beatty in eerste instantie zei dat La La Land de Oscar voor beste film had gewonnen. Terwijl regisseur Damien Chazelle al aan zijn dankwoord bezig was, bleek Beatty de verkeerde titel te hebben voorgelezen. Voor zover bekend is bij deze categorie nog nooit zo’n vergissing gemaakt.

Het drama Moonlight won in de nacht van zondag op maandag drie Oscars, waaronder de prijs voor beste film. Het verhaal over een donkere homoseksuele tiener won daarnaast de prijzen voor beste scenario en beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali).

De meeste prijzen, zes stuks, gingen naar La La Land. De musical, die vertelt over de liefde tussen een jazzpianist en een actrice, kreeg onder meer de beeldjes voor beste actrice (Emma Stone), muziek en camerawerk. Ook de 32-jarige regisseur Chazelle won een beeldje; hij vestigde een record als jongste winnaar in deze categorie ooit.

ANP