'Mirte (15) uit Maarssen is terecht'

De 15-jarige Mirte Blom uit Maarssen die sinds zondagavond werd vermist, is terecht. Dat laat haar tante Joke Blom weten aan Hart van Nederland.

“Ze heeft haar moeder zojuist laten weten dat ze op weg naar huis is”, aldus de tante van Mirte. De politie bevestigt dat er contact is geweest, maar ze hebben het meisje nog niet gezien.

Politie en familie maakten zich ernstig zorgen over de vermissing van Mirte. Ze vertrok zondagavond vanuit haar woning en sindsdien was ze spoorloos. Joke Blom: “Het is niks voor Mirte om een nacht weg te blijven. Ze zei zondag dat ze ‘s avonds naar een vriendin zou gaan, maar daar is ze nooit geweest.”

De politie maakte zich ernstige zorgen, omdat Mirte medicijnen nodig heeft. “Ze slikt medicijnen omdat ze last heeft van depressies. De laatste tijd ging het juist hartstikke goed, ook dankzij deze medicijnen”, vertelt Joke. Mirte heeft voor en of twee dagen medicijnen meegenomen.

De politie heeft bevestigd dat ze zondag op Utrecht Centraal heeft ingecheckt. Daarna heeft ze ‘s avonds uitgecheckt op station Den Haag Centraal. Opvallend is dat Mirte op de camerabeelden van Den Haag niet is te zien.

Maandagavond bleek dat haar telefoon maandag 9 januari aangezet zou zijn in de omgeving van Breukelen. Echter, bekenden van Mirte hebben geen contact met haar gehad. “We hebben via via gehoord dat ze wellicht een afspraak had met iemand die ze op de datingwebsite Hot or Not heeft leren kennen. De details kennen we niet helaas”, aldus de tante.