Terug

Volg Hart van Nederland

Zoekende Verstappen beleeft grote worsteling in Melbourne: 'Verschrikkelijk weekend tot nu toe'

Zoekende Verstappen beleeft grote worsteling in Melbourne: 'Verschrikkelijk weekend tot nu toe'

Sport

9 apr 2022, 13:40

Max Verstappen heeft na de trainingen en de kwalificatie weinig om tevreden over te zijn, zo zei de regerend wereldkampioen in Melbourne. Hij hoeft op het vernieuwde Albert Park Circuit zondag bij de start echter alleen Charles Leclerc voor zich te dulden.

"Het is tot nu toe een verschrikkelijk weekend voor me geweest, een worsteling. Ik heb gewoon geen goede balans en ik voelde me nog geen een keer een hele ronde comfortabel, behalve op de rechte stukken", zei Verstappen. "Dat geeft dan ook geen vertrouwen om echt te pushen. Ik ben natuurlijk blij om tweede te staan, maar als team zijnde willen we ook meer. We gaan proberen om dit te analyseren."

Verstappen gaf aan dat hij ook tijdens de kwalificatie nog wat aan het experimenteren was met de instellingen. "Dat werkte dan voor de ene bocht wel, maar dan blokkeerde ik weer in een andere bocht. Ik kreeg het gewoon niet voor elkaar. Dat is natuurlijk jammer, maar dat is eigenlijk het hele jaar al een beetje het probleem. Daar moeten we gewoon aan blijven werken."

Vertrouwen in de race

Ondanks zijn niet al te overtuigende trainingen en kwalificatie in Melbourne heeft Verstappen vertrouwen in de race van zondag. "We moeten proberen om die kleine dingetjes te verbeteren. Dan weet ik ook zeker dat we er weer beter voor staan. Ik denk ook dat het gat van vandaag het niet helemaal is, we hadden vanuit onze kant gewoon geen lekker gevoel in de auto. In de race zal alles wel een beetje meer stabiliseren dus dan gaat het vast wel. Maar ik wilde in de kwalificatie ook graag vooraan staan. Maar ja, nu moeten we één auto inhalen."

De race begint zondag om 07.00 uur. Charles Leclerc, de leider in het klassement, start vanaf poleposition. Verstappen heeft de race in Australië nog nooit gewonnen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.