Terug

Volg Hart van Nederland

Zelfs een raketaanval nabij circuit houdt het Formule 1-circus niet tegen

Zelfs een raketaanval nabij circuit houdt het Formule 1-circus niet tegen

Sport

25 mrt 2022, 22:24

Zelfs een raketaanval op amper 20 kilometer afstand houdt de Formule 1 niet tegen. De teams zijn het ermee eens dat de Grote Prijs van Saudi-Arabië doorgaat. Ze vertrouwen op de informatie van de lokale autoriteiten, die zeggen dat het veilig is in Djedda.

Alle teambazen kwamen na de tweede vrije training bijeen om te worden bijgepraat door directeur Stefano Domenicali van de Formule 1 en voorzitter Mohammed Ben Sulayem van de internationale autosportfederatie FIA. Die gaven de verzekering dat het circuit veilig is en dat de lokale autoriteiten die veiligheid ook kunnen garanderen.

'Het ruikt verbrand. Is dat mijn auto?'

Max Verstappen was tijdens de eerste vrije training een van de eersten die merkte dat er wat aan de hand was. "Het ruikt verbrand. Is dat mijn auto?", riep de wereldkampioen van Red Bull via de radio naar de pits.

Hij bleek het vuur te ruiken van enkele kilometers verderop. Rebellen uit Jemen hadden een raketaanval uitgevoerd op een oliecomplex van staatsbedrijf Aramco, tevens een van de sponsors van de koningsklasse. Een dikke rookwolk verspreidde zich door de lucht en was goed te zien vanaf het stratencircuit in Djedda.

De rebellen zijn Houthi's die met hulp van Iran strijden tegen de machthebbers van Jemen, die onder meer worden gesteund door Saudi-Arabië.

Veilig racen

De tweede vrije training begon een kwartier later dan gepland. Ook toen praatte de Formule 1-leiding de teams en coureurs bij over de brand en gaven ze al te kennen dat er veilig kon worden geracet. De Monegask Charles Leclerc reed in die sessie de beste tijd in zijn Ferrari. Verstappen klokte in zijn Red Bull de tweede tijd.

De Grote Prijs van Saudi-Arabië vervolgt zaterdag met de derde vrije training en de kwalificatie. De race is op zondag. Het is de tweede grand prix van dit jaar. Afgelopen zondag won Leclerc de openingsrace in Bahrein en eindigde zijn teamgenoot Carlos Sainz als tweede. Het was de eerste een-twee van Ferrari in jaren.

Verstappen haalde het einde van de race niet en bleef puntloos. De Limburger viel drie ronden voor het einde stil door een defect in het brandstofsysteem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.