Terug

Volg Hart van Nederland

Voor wie juicht koningin Máxima tijdens Nederland - Argentinië?

WK

5 dec 2022, 14:01

Een royaal dilemma voor onze koningin komende vrijdag, wanneer Nederland op het WK in Qatar moet spelen tegen haar geboorteland Argentinië. Voor wie gaat Máxima juichen? Het is de Rijksvoorlichtingsdienst gevraagd...

En wat blijkt? Ze heeft een keuze weten te maken en dat is voor ons een leuke. Onze koningin zal vanaf 20.00 uur voor de buis zitten met een oranje sjaal om! "Als Nederlandse en koningin van Nederland is ze voor Nederland", laat een woordvoerder van de RVD weten.

Naar Qatar?

De in Argentinië geboren echtgenote van koning Willem-Alexander werd afgelopen donderdag bij het evenement Meet the world gefeliciteerd met de winst van Argentinië in de wedstrijd tegen Polen. Na een bedankje riep Máxima iedereen op te "juichen" voor het Nederlandse team.

Of koningin Máxima dit WK voetbal het Nederlands elftal zal aanmoedigen vanuit het stadion in Qatar is nog onduidelijk. Dat hangt namelijk af van het kabinet en hun keuze hangt weer af van de afvaardiging die Argentinië naar het WK gaat sturen. Als Argentinië ministers naar Qatar stuurt, gaat Nederland dat "spiegelen", aldus minister voor Buitenlandse Handel Liesje Schreinemacher. Hart van Nederland / ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.