Terug

Volg Hart van Nederland

Truus van Gaal trots op 'haar' Louis: 'Hij doet het toch maar weer!'

WK

4 dec 2022, 13:03

"Genieten". Dat doet Truus, de vrouw van Louis van Gaal, in Qatar met volle teugen. Vooral ook omdat de resultaten van het Nederlands elftal tot zover dik in orde zijn. Als ze de bondscoach in actie ziet, denkt ze vooral aan hoeveel ze van hem houdt en hoe trots ze op hem is, vertelt een stralende Truus aan Hart van Nederland.

In april van dit jaar maakte Louis bekend dat hij lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker, maar op het WK in Qatar staat hij als een huis. "Hij doet het toch maar weer en je bent weer bij de laatste acht van de wereld ondanks de moeilijkheden op dit moment... Genieten!", lacht zijn trotse vrouw.

Van vrienden uit het buitenland vliegen de felicitaties na de glansrijke overwinning op de Verenigde Staten hen om de oren, maar uit Nederland horen ze bar weinig. "In Nederland heerst toch wel het gevoel dat je bijna slecht bent als je hier bent", denkt ze. Maar, onderstreept Truus direct: "Dat vind ík dus niet!"

'Zíjn er wel Nederlanders?'

Zowel zij als Louis vinden het dan ook maar wat jammer dat er zo weinig Nederlandse supporters naar Qatar zijn afgereisd om 'hun' elftal bij te staan. Van Ronald de Boer hoorde ze dat er zaterdag tijdens de wedstrijd Argentinië - Australië circa zeventigduizend Argentijnse supporters in het stadion zaten. Hoe anders was dat tijdens de wedstrijd Nederland versus de Verenigde Staten, verzucht Truus. "Louis zei gisteren nog: zíjn er wel Nederlanders? Je ziet één of twee streepjes."

827 Nederlandse supporters

Bronnen wisten Truus te vertellen dat er 827 Nederlanders in het stadion zaten. Beetje jammer, want juist de steun van supporters zijn superbelangrijk voor het team, dat weet ook zij als geen ander. "Normaal zitten er duizenden mensen in oranje en nu kom je daar binnen... Gisteren ook, alles was Amerika eigenlijk."

Op naar de volgende

Maar gelukkig heeft het stel fijne vrienden om hen een hart onder de riem te steken. "Een van Louis' beste vrienden schreef vanmorgen: 'Truus, je kan maar beter winnen met weinig fans dan verliezen met veel fans', dus dat heb ik dan maar aan Louis doorgeappt."

En nu op naar de volgende ronde? "Ik wel!", besluit Truus monter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.