Terug

Volg Hart van Nederland

Ruzie na ruzie bij Nederland-Argentinië: 'Waar kijk je naar, idioot?'

WK

10 dec 2022, 12:56

De Argentijnse verdediger Nicolás Otamendi heeft uitgelegd waarom hij na de WK-wedstrijd denigrerende gebaren naar de spelers van Oranje heeft gemaakt. Cameramensen en fotografen legden vast hoe hij samen met enkele ploeggenoten hun Nederlandse collega's uitdaagden.

"Ik vierde het in hun gezicht omdat er een speler was van Nederland die bij iedere strafschop die wij namen naar ons toe kwam en wat riep richting onze spelers", legt Otamendi uit. "Ik zag op sociale media een foto van ons dat we hen uitdaagden. Maar die foto vertelt niet het hele verhaal. Wij reageerden op hun gedrag."

Otamendi wilde niet zeggen welke speler van Nederland hij bedoelde, maar na afloop reageerde Lionel Messi in de catacomben geïrriteerd op Wout Weghorst. "Waar kijk je naar, idioot? Loop door!", riep hij meerdere keren, waarna spelers de voetballer meenamen. Op het veld zocht de sterspeler ook al de confrontatie met onder meer bondscoach Louis van Gaal en assistent Edgar Davids.

Rood voor Dumfries

Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz gaf Denzel Dumfries na de strafschoppenserie een tweede keer gele kaart nadat de rechtsback woedend had gereageerd op provocaties van Otamendi. Hij is daardoor geschorst voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk op 24 maart volgend jaar. Je weet dat Nederland tegen Argentinië een verhit potje is", zei Dumfries na afloop. "Dat je wordt uitgedaagd en dat er opstootjes komen. Je probeert elkaar te provoceren, het gaat over en weer. Ik was zelf ook bezig tijdens de strafschoppenserie. Je probeert alles te doen. Zij ook. Ik houd er niet van om naar andere spelers te wijzen, maar ik had zo mijn redenen. Of dat slim is weet ik niet. Er gebeurde iets waardoor ik reageerde."

Bloedstollende slotfase

De spanning was om te snijden tijdens de WK-wedstrijd tussen de Oranjeleeuwen en Argentijnen. Na een fenomenale ingestudeerde vrije trap wist Wout Weghorst in de allerlaatste minuut van de blessuretijd het Nederlands elftal op gelijke hoogte te brengen. Een bloedstollende verlenging volgde, waarin uiteindelijk geen doelpunt meer viel. Argentinië bleek tijdens de penaltyreeks het geluk aan haar zijde te hebben en won.

Komende dinsdag speelt Argentinië de halve finale tegen Kroatië. Dat land wist zaterdag Brazilië te verslaan, eveneens na strafschoppen. Oranje is inmiddels op weg naar huis.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.