Terug

Volg Hart van Nederland

Wielrenner Jakobsen krijgt in volle sprint telefoon van toeschouwer in gezicht

Sport

30 jan 2023, 10:58

Nederlandse wielrenner Fabio Jakobsen heeft zaterdag in de Ronde van San Juan in Argentinië bewezen dat hij over uitzonderlijke veerkracht beschikt. Tijdens de eindsprint van de zevende en laatste etappe werd hij op volle snelheid geraakt door een mobiele telefoon die een toeschouwer uitgestoken had, maar ondanks de klap liet hij zich niet uit het veld slaan.

"Ik ging te strak langs de boarding en iemand stak zijn hand met zijn telefoon uit denk ik. Daar klapte ik tegenaan", zei de sprinter van Soudal - Quick-Step tegen Sporza.

Dat is in deze video te zien:

Filmen met je telefoon bij een wielerwedstrijd is gevaarlijk
0:23
Filmen met je telefoon bij een wielerwedstrijd is gevaarlijk

"Voor heel veel mensen zal dit een déjà vu met Polen zijn geweest. Het is deels mijn eigen schuld, maar er was ruimte en ik had die hand niet gezien." Jakobsen raakte tijdens de Ronde van Polen in 2020 zwaargewond toen hij in volle sprint ten val werd gebracht door Dylan Groenewegen. Nu ontsnapte hij aan een crash.

'Mijn gezicht is wat dik'

"Ik had mijn ploeggenoot Michael Mørkøv moeten volgen, maar ik twijfelde 1 seconde", zei de Europees kampioen. "Ik dacht: ik blijf bij de sprinters. Ik dacht dat Nizzolo wel naar links zou schuiven, maar hij bleef rechts rijden. Ik had beter moeten weten. Het doet zeer, mijn gezicht is wat dik, maar het had veel erger kunnen zijn. Dat weet ik. Gelukkig loopt het goed af."

Politie

Volgens Sporza werd de toeschouwer, die z'n hand uitstak om met een telefoon de sprint vast te leggen, door de Argentijnse politie meegenomen voor verhoor. Jakobsen won afgelopen week de tweede etappe in de Ronde van San Juan.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.