Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: PSV-supporter rent veld op en valt keeper Sevilla aan

ZIEN: PSV-supporter rent veld op en valt keeper Sevilla aan

Voetbal

23 feb 2023, 22:05

Een supporter van PSV is donderdag in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Sevilla in de Europa League het veld opgerend. Daarbij viel hij keeper Marko Dmitrovic aan.

Op beelden is te zien dat de man, die gekleed is in een spijkerbroek en een zwarte regenjas, op Dmitrovic afstormt. De keeper werkt hem snel naar de grond en andere spelers schieten hem te hulp. Meerdere beveiligers komen het veld op om hem weg te voeren. Dmitrovic gebaart daarna naar de medische staf van Sevilla dat hij niet behandeld hoeft te worden.

Tekst gaat verder onder de tweets:

'Hoe haal je het in je hoofd'

PSV stond op het moment dat de man het veld opkwam met 1-0 voor. Het werd kort daarna nog 2-0. Voor PSV was die zege niet genoeg om de achtste finales te halen. Sevilla won een week eerder de thuiswedstrijd met 3-0.

PSV-directeur Marcel Brands is woedend over de bizarre actie. "Ik heb hier geen woorden voor", zei de algemeen directeur van de Eindhovenaren. "Het is verschrikkelijk, ook dat hij zijn mede-supporters te schande maakt." De fan, volgens Brands een vrij jong iemand, kon snel worden afgevoerd. "We moeten dit keihard aanpakken en zorgen dat hij nooit meer in het stadion komt."

Ook op Twitter gaat het alleen maar over de supportersactie. "Wat een mafklapper", zegt iemand. "Ongelooflijk, hoe haal je het in je hoofd", vraagt een ander zich af. Fans maken zich zorgen over de consequenties van de actie. "PSV zal maximaal straffen stadionverbod plus boete (veld betreden) plus verhalen schade. Maar ondertussen denkt deze verstandelijk beperkte kneus dat hij een held is."

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK worden deze en andere opvallende televisiefragmenten besproken. Het gaat bijvoorbeeld over een ruzie waarbij buren toiletwater en een pan soep over elkaar heen gooien.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.