Terug

Volg Hart van Nederland

Volgende hoofdstuk van Spakenburgs sprookje: PSV komt op bezoek

Voetbal

4 mrt 2023, 23:01

De sensationele amateurvoetballers van SV Spakenburg nemen het in de halve finale van de KNVB-beker thuis op tegen PSV.

Spakenburg zorgde deze week in de kwartfinales voor een stunt door met 4-1 te winnen bij FC Utrecht. De amateurclub schakelde eerder met FC Groningen al een andere club uit de Eredivisie uit in het bekertoernooi.

De loting werd verricht door verdediger Masies Artien van Spakenburg. Zijn trainer Chris de Graaf hoopte vurig op een trip naar De Kuip, maar nadat Feyenoord als eerste uit de balletjes was gekomen, trok Artien de naam van Ajax. Voor Spakenburg kwam een thuiswedstrijd tegen PSV uit de ballen. Als de gemeente toestemming geeft, vindt de KNVB het prima dat het bekerduel op Sportpark De Westmaat wordt afgewerkt.

"De bal ligt in eerste instantie bij Spakenburg om dit met de gemeente Bunschoten te bespreken", zei competitieplanner Timo Reessink van de KNVB. "Als ze het daar veilig kunnen organiseren, staan wat ons betreft alle seinen op groen om de wedstrijd daar te organiseren."

Klassieker

Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar volgende maand in de andere halve finale van het bekertoernooi. De aartsrivalen werden bij de loting aan elkaar gekoppeld. Feyenoord ontvangt Ajax op 4, 5 of 6 april in De Kuip in Rotterdam.

Spakenburg speelt vanwege religieuze overwegingen niet op een zondag. De bekerfinale staat op de kalender voor zondag 30 april in De Kuip. "Komende week staat een overleg met alle halvefinalisten op de planning", aldus Reessink. "Dan zal dit ongetwijfeld op tafel komen. We gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Maar de finale staat wel voor een zondag op het programma."

De fans van Spakenburg volgden de bekerloting vol spanning in de kantine in het Utrechtse vissersdorp, zoals te zien in onderstaande video.

Volgende hoofdstuk van Spakenburgs sprookje: PSV komt op bezoek
1:08
Volgende hoofdstuk van Spakenburgs sprookje: PSV komt op bezoek

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.