Terug

Volg Hart van Nederland

Uitsupporters FC Dordrecht-TOP Oss verrast door eis: 'Kom met elektrische auto'

Voetbal

16 mei 2023, 15:35

FC Dordrecht organiseert vrijdag de allereerste klimaatneutrale voetbalwedstrijd in de historie van het Nederlands betaald voetbal, wanneer ze het opnemen tegen TOP Oss. Maar deze primeur gaat niet zonder enige controverse.

Supporters van TOP Oss zijn namelijk totaal verrast met de mededeling dat ze alleen de wedstrijd mogen bijwonen als ze reizen in voertuigen die rijden op klimaatneutrale brandstof of elektrisch zijn. Zelfs taxibusjes zijn alleen toegestaan als ze rijden op klimaatneutrale brandstof. De maatregel heeft voor beroering gezorgd bij de bezoekende supporters, die claimen dat ze te laat op de hoogte zijn gesteld van deze ongebruikelijke eis.

De Supportersvereniging van FC Dordrecht heeft op Twitter gereageerd op de ophef. Volgens hen was TOP Oss al in februari op de hoogte gesteld, maar door interne miscommunicatie bij Oss is er niets met de informatie gedaan. "Nu op laatste moment is flexibiliteit uiteraard fors lager dan in februari", schrijft de vereniging.

Gratis elektrische bussen

Los van deze controverse zijn er op het stadionterrein diverse maatregelen getroffen om de klimaatimpact van de wedstrijd te minimaliseren. Er zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor elektrische auto's en waterstofauto's. Gratis elektrische bussen zijn beschikbaar gesteld voor fans en extra fietsenrekken en gratis deelfietsen moedigen fans aan om te fietsen naar de wedstrijd.

Daarnaast worden zelfs de meest subtiele aspecten van de wedstrijddag aangepakt. De gaswarmers op de tribune zullen bijvoorbeeld niet werken en de noodgenerator is vervangen door een waterstofalternatief.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.