Terug

Volg Hart van Nederland

Supportersvereniging Ajax: 'Ontslag Schreuder was onvermijdelijk'

Voetbal

27 jan 2023, 09:36

Het ontslag van trainer Alfred Schreuder bij Ajax was onvermijdelijk geworden. Dat zegt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de Supportersvereniging Ajax, die meer dan 125.000 leden heeft. Vrijwel direct na het teleurstellende gelijkspel van donderdagavond tegen FC Volendam (1-1) besloot de clubleiding om afscheid te nemen van Schreuder.

"Voor de persoon Alfred is dit natuurlijk verdrietig. Maar het was onvermijdelijk", aldus Nagtzaam. "Het rommelde al een tijdje. Het publiek heeft donderdag met één grote, luide stem z'n afkeuring laten horen en zien."

Witte zakdoekjes

De fans in de Johan Cruijff ArenA uitten hun onvrede onder meer door met witte zakdoekjes te zwaaien. De supporters van de F-Side, verzameld achter een van de doelen, zongen luidkeels 'Schreuder rot op'. Dat klonk ook na het laatste fluitsignaal door de ArenA.

"Persoonlijk doe ik nooit mee aan zulke dingen", aldus Nagtzaam. "Ik kan niet fluiten en zakdoekjes gebruik ik nooit. Ik kom hier al 35 jaar en ik kijk altijd naar het spel, daarop moet je een trainer beoordelen. En in dat spel was geen vooruitgang te zien."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.