Terug

Volg Hart van Nederland

PSV klopt Ajax na strafschoppen en wint KNVB-beker voor tweede jaar op rij

Voetbal

30 apr 2023, 20:57

PSV heeft de KNVB-beker gewonnen. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij versloeg in de finale in De Kuip Ajax na strafschoppen. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand 1-1. PSV won de strafschoppenserie met 3-2.

Oud-PSV'er Steven Bergwijn zette Ajax in de slotfase van de eerste helft via Jarrad Branthwaite op voorsprong. Halverwege de tweede helft maakte Thorgan Hazard gelijk. Ajax kreeg daarna de beste kansen op de overwinning. In de verlenging wisten beide elftallen niet meer echt voor gevaar te zorgen.

Voor Ajax misten Brian Brobbey, Jurriën Timber en Edson Álvarez in de strafschoppenserie. PSV'ers André Ramalho en Ibrahim Sangaré faalden ook.

Zo werd vorig jaar de bekerwinst in Eindhoven gevierd:

Zo vierde een uitzinnig Eindhoven de bekerwinst van PSV
0:37
Zo vierde een uitzinnig Eindhoven de bekerwinst van PSV

Als bekerwinnaar is PSV komend seizoen zeker van deelname aan de play-offs van de Europa League. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij hoopt echter in de Eredivisie als tweede te eindigen en daarmee naar de voorronden van de Champions League te mogen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.