Terug

Volg Hart van Nederland

Politie extra streng op vuurwerk bij beveiliging bekerfinale, zeker 27 mensen gearresteerd

Voetbal

30 apr 2023, 17:00

Wie zondagmiddag vuurwerk mee naar binnen wil smokkelen bij de bekerfinale tussen Ajax en PSV, kan daar beter twee keer over nadenken. De politie laat zondag weten extra te controleren op het meebrengen van vuurwerk. Wie dat doet, wordt namelijk niet binnengelaten, waarschuwt de politie.

"Heb je vuurwerk bij je? Dan geen bekerfinale voor jou", twittert de politie zondagmiddag. Aanwezigen zouden vuurwerk mee naar binnen willen smokkelen. Om 18.00 uur barst de strijd los tussen Ajax en PSV in de finale van de KNVB-beker.

De politie heeft zondagmiddag ten minste 27 arrestaties verricht voorafgaand aan de bekerfinale. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om mensen die probeerden vuurwerk het stadion binnen te smokkelen of zaken zoals belediging.

Enorme politiemacht

Volgens een verslaggever van het ANP is er een enorme politiemacht op de been en is het "rustig en gemoedelijk" bij het stadion. Het binnenrijden van de supportersbussen en de spelersbussen verliep zonder incidenten.

Supporters van beide clubs slaagden er wel in vuurwerk het stadion binnen te smokkelen. Bij het begin van de wedstrijd werd achter beide doelen vuurwerk afgestoken. Vanwege de rookontwikkeling liet scheidsrechter Dennis Higler het duel enkele minuten later beginnen.

Het is het tweede jaar op rij dat deze teams tegen elkaar moeten spelen voor de winst. Vorig jaar ging PSV er met de winst vandoor.

De winnaar van de bekerfinale plaatst zich voor de play-offs van de Europa League. Als de winnaar van de beker in de Eredivisie op de tweede plaats eindigt, schuift het bekerticket door naar de nummer 3 op de ranglijst.

Naast vuurwerk, gooien sommige voetbalfans soms ook andere dingen op het veld, zoals een aansteker:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.