Terug

Volg Hart van Nederland

PEC Zwolle vernietigt FC Den Bosch met 13-0: ‘Normaal drink ik meer bier dan er gescoord wordt’

Voetbal

3 mrt 2023, 22:14

PEC Zwolle heeft vrijdagavond het record van Ajax binnen het betaald voetbal geëvenaard. De ploeg uit Zwolle gaf FC Den Bosch een flink pak slaag met een historische uitslag van 13 tegen 0. Al in de 2de minuut werd er gescoord en daarna dus nog 12 keer. Binnen de Eerste Divisie is het de hoogste uitslag ooit.

De achttiende wedstrijd van PEC Zwolle gaat de boeken in als een record. De Griekse spits Apostolos Vellios schoot in de 2de minuut al raak en deed dat in de rest van de wedstrijd nog drie keer.

Er werd flink feestgevierd aan de kant van PEC Zwolle:

Feestvieren in het stadion: 13-0 voor PEC Zwolle
0:33
Feestvieren in het stadion: 13-0 voor PEC Zwolle

Fans die in het stadion zaten, hebben de avond van hun leven beleefd. "Normaal drink ik meer bier dan er gescoord wordt, ik heb nog een lange weg te gaan vanavond", grapt Ruben Stavorinus die de wedstrijd vanuit het stadion bekeek.

"Dit was echt een bizarre wedstrijd, dit maak je maar één keer in je leven mee", vertelt Mike Sibon aan Hart van Nederland. De heren kunnen nog amper geloven dat hun favoriete ploeg op zo'n sensationele manier de overwinning kan vieren. PEC-supporter Jan-Henk Karsten heeft er even op moeten wachten, maar nu is het eindelijk gebeurd. "In ons clublied zingen we dat we het scorebord helemaal vol spelen, dat is nu eindelijk gebeurd!"

Het vorige Nederlandse record binnen het betaald voetbal stond op naam van Ajax. De ploeg uit Amsterdam won in 2020 met 13-0 van VVV-Venlo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.