Terug

Volg Hart van Nederland

Overleg met KNVB over verplaatsen bekerfinale: Spakenburg wil niet op zondag spelen

Voetbal

1 mrt 2023, 14:48

De amateurs van Spakenburg weten voorlopig nog niet of de bekerfinale eventueel naar een andere dag dan zondag 30 april kan. De voorzitter van de christelijke voetbalclub heeft aangegeven niet op zondag te willen spelen, maar voetbalbond KNVB zegt dat het hier pas met de club over spreekt tijdens het "halvefinalistenoverleg". Dat is voorafgaand aan de halve finales, die voor Spakenburg en nog drie andere clubs begin april op het programma staan.

"In het halvefinalistenoverleg bespreken we met de vier teams wat ze kunnen verwachten rond een eventuele bekerfinale en is het ook aan de halvefinalisten om punten in te brengen", meldt een woordvoerder van de voetbalbond. "Mocht dit punt dan ter tafel komen, dan bespreken we dit eerst in dit overleg."

Historische overwinning

Spakenburg bereikte dinsdag zeer verrassend ten koste van FC Utrecht (1-4) de halve finales van de beker. "Ik sluit niet uit dat de finale na een goed gesprek op zaterdagavond wordt gespeeld", zei voorzitter Marc Schoonebeek tegen het AD. Mocht Spakenburg zaterdag tijdens de loting in de halve finale een thuiswedstrijd toebedeeld krijgen, kan die in principe wel gewoon bij de amateurclub zijn. "Spakenburg heeft aangegeven dat te willen", aldus de KNVB-zegsman. "Alleen moet de lokale overheid daarmee ook akkoord gaan.

Spakenburg werd woensdagochtend wakker met de winst nog vers op het netvlies:

Spakenburg ontwaakt na historische overwinning: 'Ik ben nog helemaal schor man'
0:36
Spakenburg ontwaakt na historische overwinning: 'Ik ben nog helemaal schor man'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.