Terug

Volg Hart van Nederland

NEC-spits Dost maakt het goed, is in ziekenhuis voor onderzoek

NEC-spits Dost maakt het goed, is in ziekenhuis voor onderzoek

Voetbal

29 okt 2023, 21:04

Het gaat naar omstandigheden goed met NEC-spits Bas Dost, meldt een woordvoerder van de club. De 34-jarige voetballer is in het ziekenhuis voor onderzoeken, waar waarschijnlijk zondagavond de resultaten nog niet bekend van zullen worden.

Dost verloor in het uitduel met AZ het bewustzijn en werd even later bij kennis gebracht. Het is niet duidelijk of daar reanimatie voor nodig was.

Laatst raakte RKC-doelman Etienne Vaessen ook bewusteloos tijdens een wedstrijd. Hij slikte zijn tong in:

Voetballer slikte ook eens zijn tong in
1:45
Voetballer slikte ook eens zijn tong in

Dost heeft ook in een bericht aan ploeggenoten laten weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Door het incident werd het duel in Alkmaar bij een 2-1-voorsprong van NEC definitief gestaakt.

NEC heeft een foto van Dost op Twitter geplaatst:

Tweede keer

Het is voor de tweede keer dit seizoen dat er een wedstrijd in de Eredivisie gestaakt wordt nadat een speler in elkaar is gezakt. Doelman Etienne Vaessen van RKC werd op 30 september gereanimeerd in de slotfase van het duel met Ajax, na een botsing met Brian Brobbey. De spelers van de thuisploeg waren vervolgens te aangeslagen om weer verder te spelen.

Vaessen heeft zich inmiddels weer laten zien op het trainingsveld. Het is nog onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.