Terug

Volg Hart van Nederland

'John Heitinga tijdelijk aangesteld als trainer van Ajax'

Voetbal

27 jan 2023, 16:08

Ajax schuift oud-international John Heitinga naar voren als interim-trainer, meldt het AD. Hij is in ieder geval voorlopig de vervanger van de donderdagavond ontslagen Alfred Schreuder. De club moet de tijdelijke aanstelling nog officieel bekend maken, maar Heitinga zit vrijdagavond niet op de bank als zijn Jong Ajax tegen Helmond Sport speelt.

Komende weken mag Heitinga proberen de achterstand op koploper Feyenoord te verkleinen. Ajax staat momenteel vijfde in de Eredivisie, op 7 punten achter de Rotterdammers. Het is mogelijk dat Ajax op een later tijdstip alsnog een andere trainer voor de lange termijn aanstelt, aldus de krant.

De 39-jarige Heitinga is op dit moment trainer van het hoogste jeugdteam van de Amsterdammers. Hij werd al voor het ontslag van Schreuder genoemd als mogelijke versterking van de technische staf van de hoofdmacht. Tijdens zijn loopbaan als voetballer kwam hij in totaal acht seizoenen uit voor Ajax. Daarnaast kwam de verdediger uit voor onder meer Atletico Madrid en Everton, en mocht hij 87 keer het shirt van het Nederlands Elftal aantrekken.

Ontslag Schreuder

Een historisch slechte reeks koste Schreuder donderdagavond de kop. Voor het eerst sinds 1965 wist Ajax zeven competitiewedstrijden op rij niet te winnen. Een moeizaam gelijkspel thuis tegen FC Volendam gaf uiteindelijk de doorslag. Tijdens de wedstrijd was Schreuder al veelvuldig het slachtoffer van kritische spreekkoren en spandoeken vanaf de tribune. Ook wuifden veel supporters met witte zakdoekjes om hun onvrede aan te geven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.